De genomineerden

Wie wint de Auwch Award 2019? De zijn de 4 genomineerden. Stem nu!

Lezing "Dr. Jeff Hoeyberghs"6

04-12-2019

KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond)

Deze conservatieve studentenvereniging nodigde, blakend van zelfvertrouwen, de omstreden figuur Jeff Hoeyberghs uit voor een 'lezing' aan de UGent. Daarmee waren ze niet aan hun proefstuk toe. Via een video op de sociale media kon iedereen getuige zijn van het wansmakelijk optreden dat doorspekt was met seksistische, discriminerende, racistische en homofobe uitlatingen. Dit alles uiteraard onder het mom van vrije meningsuiting.

Lees meer

Reclame 'Fake Bicky Fwa'4

08-10-2019

Goodlife Foods / Bicky Burger

Bicky Burger vertrok voor deze advertentie vanuit geweld op vrouwen, zeer onkies op ethisch vlak. Het duurde lang voor de keten zelf reageerde op de losgebarsten hetze. Uren nadat de post op de sociale media verguisd werd, probeerde het merk de schade nog te beperken met volgende boodschap op Facebook: "Wij willen absoluut vrouwengeweld niet promoten en wij keuren dit ten strengste af. Dit is echt not done! Dat was ook niet de insteek van de post. Wel dat Fake Bicky's verkopen ook not done is." Een beetje flauwe argumentatie, niet?

Lees meer

Het hele gendergedoe is een hysterische hype0

27-9-2019

Gedragsbioloog Mark Nelissen (UAntwerpen)

"Jongens en meisjes worden geboren met een andere voorkeur voor speelgoed. Geef je hen de keuze tussen een auto en een pop, dan kiest een jongen voor de auto en het meisje voor de pop. Dat zien we zelfs bij testen met apen. Die voorkeur zit met andere woorden diep in onze biologische genen. Het is totaal verkeerd om daartegen te vechten."
Dit was de reactie van gedragsbioloog Nelissen op het bericht in De Standaard van 27 september 2019 dat de opdeling tussen jongens- en meisjesspeelgoed in Frankrijk definitief op de schop gaat.

Lees meer

De 20 populairste mannen- en vrouwenberoepen0

31-12-2019

Jobat.be

Jobat.be spreekt over de twintig populairste vrouwenberoepen en de twintig populairste mannenberoepen. Het taalgebruik in dit artikel is allesbehalve genderneutraal.

Lees meer

Breng je stem uit