512
Koninklijke Belgische Voetbalbond
Genomineerd door : Auwch Award
31-12-2017
Red Flames krijgen wél dezelfde mannentruitjes, maar allesbehalve hetzelfde loon als de Rode Duivels

De Red Flames, onze nationale vrouwenvoetbalploeg, klagen de loondiscriminatie door de Koninklijke Belgische Voetbalbond aan. Zij krijgen immers maar een fractie uitbetaald van hetgeen hun mannelijke collega’s in het nationaal elftal opstrijken.

Toch trainen ze niet minder of leveren ze niet minder inspanningen op het veld. Ze spelen misschien (nog) niet voor een groot publiek zoals we dat bij de mannen gewoon zijn, maar als men het vrouwenvoetbal wil promoten, moet men het ook waarderen. Dat kan op meerdere manieren, onder meer via een billijke verloning, maar ook via een uitrusting op maat van de speelsters. De dames van het nationale volleybalteam spelen niet in broeken en truitjes die recht uit de mannenkleedkamer komen. De tennisdames die voor België in de Fed Cup spelen, doen dat ook niet in dezelfde kledij als de mannen in de Davis Cup. De Red Flames daarentegen moesten tijdens het afgelopen EK in mannentruitjes het veld op! Dan hadden de Nederlandse en Deense meisjes meer geluk. Of denken de Nederlanders en de Denen beter na dan de Belgen!

 

Sterspeelster Tessa Wullaert bracht de discussie op gang. De voetbalbond reageerde door te zeggen dat ze al geld van de mannen doorsluizen naar de vrouwen. Misschien om hun verplaatsingskosten te vergoeden?

 

De Vrouwenraad vraagt aan de KBVV om eerst en vooral te investeren in het ontwerp en de productie van vrouwelijke shirts en broekjes en ten tweede om de loonkloof geleidelijk aan te verkleinen. Daar is enkel wat goede wil voor nodig.

Heren, u weet wat u te doen staat!

Het stemmen is niet meer mogelijk. Afgesloten op 17-1-2018
Reacties
Sofie Defever zegt op 9-4-2018
Wat is dat toch met die sportbonden 🙄.
Reageer zelf
Naam (Verplicht)
E-mail (Verplicht maar zal niet getoond worden)
Commentaar